Singapore vil foreslå lov for virtuelle bryllup som følge av pandemien

SINGAPORE

Foto: ST FILE

SINGAPORE – Virtuelle bryllup kan fra neste måned være mulig, hvis et kommende lovforslag vedtas av parlamentet.
Minister for sosial- og familieutvikling Desmond Lee skrev på Facebook at det vil bli innført et lovforslag ved neste parlamentssamling 4. mai for å muliggjøre sivile og muslimske ekteskap eksternt. Dette betyr at par som skal gifte seg ikke trenger å være til stede ved ekteskapsregistering eller i registeringen for muslimske ekteskap, og heller ikke trenger å være fysisk i sermonien.

Lee skrev: «Selv under en krise, bør vi prøve å gjøre det mulig for viktige livshendelser som ekteskap å fortsette. Vi skal ikke la Covid-19 holde tilbake de som er klare til å starte et nytt liv sammen.»
Hvis lovforslaget vedtas, vil par – der minst en part er en borger i Singapore eller fast bosatt – kunne få ekteskapene gyldig uten å fysisk være tilstede. Prosessen vil bare bli gjort tilgjengelig for par som presenterer Singapore-utstedte dokumenter for verifisering, for å sikre at det er på plass riktig sikkerhet, sa Lee.
Parene, deres vitner og i tilfelle muslimske ekteskap, waliene, må også være fysisk i Singapore for å kunne signere den lovpålagte erklæringen. Under høytideliggjøring av ekteskapet må ekteparet, høytideligeren og vitnene være fysisk også i Singapore.

Lee sa at virtuelle bryllup kan starte fra midten av mai, hvis loven blir vedtatt.
«Vi vil også fortsette med sermonier som gjennomføres personlig, når det er trygt å gjøre det,» sa han.
Ankeminister for muslimske anliggender Masagos Zulkifli skrev på Facebook at for muslimske ekteskap har kontoret til Mufti gitt religiøs veiledning, eller en irsyad, at virtuelle sermonier er tillatt under islam, så lenge betingelsene for en nikah, eller seremonien, kan gjennomføres.
Les hele saken på The Straitstimes her
(Artikkelen er på Engelsk)

CATEGORIES
TAGS