Redd for å bli permittert? Advokat svarer ingeniørene live på korona-spørsmål

Redd for å bli permittert? Advokat svarer ingeniørene live på korona-spørsmål

Ansatte frykter for jobbene sine, og har enormt behov for informasjon. Se opptak av Nitos livesending på Youtube her.

Hvilke rettigheter har jeg hvis jeg blir permittert? Hva med sykepenger, ferie og reiser? Ingeniør-organisasjonen Nito får mange spørsmål om ringvirkningene av koronaviruset.

Fredag klokken 10 svarte Nito-advokat Anne-Lise Mala Fredriksen på ofte stilte spørsmål fra medlemmene – Se svarene og opptak av livesendingen på youtube her.

Nito har invitert sine medlemmer til å stille spørsmål for å hjelpe alle de som har spørsmål rundt en arbeidshverdag som har blitt snudd opp ned i løpet av bare en uke.

Temaer mange spør mye om er rettigheter for permitterte, spørsmål om sykepenger og dagpenger, ikke minst den nye versjonen av tidsklemma, der foreldre både skal jobbe og ha ansvar for barna sine på samme tid.

Rannveig Arthur, advokat i Nito. Foto: Nito

Nito-advokat Ranveig Arthur forteller at de opplever en enorm pågang fra medlemmer. Mange er permittert, mange har fått varsel om permittering eller frykter det.

– Det er en generell bekymring. Folk er redde for jobbene sine, sier Arthur.

– Og så er det mange som har problemstillinger rundt at skoler og barnehager er stengt. Enkelte har store problemer med å jobbe på hjemmekontor.

Regjeringens krisepakker har ført til endret regelverk for blant annet permittering. Det gjør det vanskeligere å finne informasjonen på internett. NITO jobber intenst med å gi løpende og oppdatert informasjon ut til våre medlemmer per telefon og på nettsidene vår.

– Det er mange som har spørsmål rundt for eksempel varslingsfristen for permittering, antallet dager arbeidsgiver skal utbetale lønn i permitteringstiden, sier Arthur. I tillegg er det spørsmål knyttet til vilkårene for å permittere og utvelgelseskriterier for permittering.

CATEGORIES