Mediesakene som kommer når ølkranene åpnes

Åpne øl-kraner i Oslo vil ikke bare føre til fulle folk, men også forutsigbare avissaker.

Mediesakene som kommer når ølkranene åpnes

Onsdag 6. mai åpner ølserveringen i Oslo, etter at kranene ble stengt på grunn av smittefare 21. mars. Det er riktignok bare steder med bord og med matservering som kan åpne i første omgang, men at det blir mye folk som skal ta en øl på onsdag, er det liten tvil om.

Kilde: NATT&DAG

Nå som det endelig lettes litt på restriksjonene blir det flere muligheter til å skrive klikkvinnere om korona. Det vet mediene å utnytte. Her er medieoppslagene vi må forholde oss til på onsdag.

Mer anti-Oslo ragebait fra Dagbladet

Dagbladet sender ut en fotograf for å ta bilde med telelinse så det ser ut som om alle serveringsstedene på Grünerløkka har flyttet inntil hverandre og blitt et enormt og stappfullt utested. Det er også manipulert inn snørr på ansiktene til folk. Om folk som ikke bor i Oslo som kommenterer under saken synes det er ok? Nei.

Video av full guttegjeng

Video på Dagbladet hvor en utegående reporter intervjuer en veldig full guttegjeng på uteservering som gjør masse ting FHI helt klart ikke vil at de skal gjøre.

Peder Kjøs i VG om øl-åpning

Hele landets psykolog får fem sider i VG til å fortelle hvordan det å drikke øl sammen med andre kan trigge angst og depresjon.

Gladsak fra NRK Østlandssendingen

Den kreative gjengen i NRK har tatt med kamera og snakket med Oslo-borgere om de viktige tingene, som for eksempel om det er godt å ta en øl på serveringssted igjen, om de som drikker øl har savnet å drikke øl og hva de synes om at myndighetene letter litt på restriksjonene. Vi venter i spenning på svarene!

Skremmesak fra Nettavisen

Forsker advarer: Det kan være farlig å drikke for mye alkohol.

Hedvig Montgomery: Slik forklarer du gjenåpningen av ølkranene til barna dine

Barn har mye spørsmål om korona, og de lurer også på de tekniske tingene, som hvordan man skal klare å åpne øl-kranene og samtidig unngå smitte. Heldigvis har Hedvig svar!

Dagbladet-sak om hvordan øl påvirker sexlysten

Overskrift: SÅ KÅTE BLIR VI AV Å DRIKKE ØL UTE (Bak betalingsmur)

I Norge holder vi avstand!

Nettavisen publiserer et bilde hvor det kan se ut som to damer i burka er nærmere hverandre enn én meter.

Sint milliardær raser i DN

DN-intervju med bedriftseier som vil at også deres bedrifter, på tross av at det er helt åpenbart at det ville ført til mye smitte, også skal åpnes.

Samlivsekspert Frode Thuen svarer i Aftenposten

En dame sender inn følgende etiske nøtt: «Min mann ønsker å ta en øl nå som øl-serveringen åpner igjen, men han vil også ha sex med min søster etterpå. Hva skal jeg gjøre?». Hmm!

En av VGs mange daglige saker om Tom Hagen

Kritisk sak hvor det stilles spørsmålstegn ved hvordan gjenåpningen av ølkranene vil påvirke etterforskningen av mordet på Tom Hagens kone. Saken er skrevet av 41 forskjellige journalister.

Selvsagt lederartikkel fra Aftenposten 

Aftenposten mener: Bra at ølkranene åpner, så lenge folk ikke blir smittet!

CATEGORIES
TAGS