Må utsette 4-årsjubileet

Det er tøffe tider i serveringsbransjen. Allikevel er det noen som har holdt åpent gjennom hele krisen med noe innskrenkede åpningstider.


Utsatt 4-årsjubileum. Cin Cin Café blir 4 år i dag, men må utsette feiringen. Foto: Visit Oslo

Koronakrisen rammer bedrifter verden rundt og hos Cin Cin Café i Citypassagen i Oslo sentrum merkes det godt at gjestene for det meste holder seg hjemme.

Stenging er absolutt siste utvei 

Cin Cin Café informerer på sine sider om at de følger Helsedirektoratets påbud, som betyr større avstand mellom bordene, alle live-arrangement er avlyst og de desinfiserer alle dørhåndtak og flater flere ganger daglig og Antibac er plassert ved inngangen og på bordene. I tillegg kan man bestille mat hjem fra sykkelbud eller hente take away selv.

Panagiotis Bogeas

– I dag skulle vi feiret 4-årsjubileum med masse gjester, live-musikk og gratis smaksprøver på pizza til alle som kom innom Citypassagen, sier Panagiotis Bogeas.

– Vi ønsker å være tilgjengelig for alle våre trofaste kunder og har derfor tilrettelagt kaféen etter myndighetenes anbefalinger sier daglig leder Panagiotis Bogeas. Her ble 9 av 11 ansatte, permittert da alkoholforbudet trådte i kraft. 

-Med alkoholforbudet forsvant også mye av omsetningen. Vi har mange gjester som bare har lyst på en halvliter, kanskje også to til maten. Og med alkoholforbudet mistet vi mange av de små salgene som kanskje kunne gjort en stor fordel.

-Vi har bl.a en stamgjest som kun kommer for å drikke to øl tre-fire dager i uken. Han kommer fortsatt, men må ta til takke med en alkoholfri øl. Han drikker halvparten og drar igjen etter kort tid. To pils koster 164,- tilsammen. En alkoholfri enhet koster 40,-. Da mister vi 124,- alene på denne ene gjesten. Mange har spurt om å få en halvliter eller et glass vin til maten, og da er det kjedelig å ikke kunne tilby dette fordi noen andre ikke har overholdt reglene.

Cin Cin

Pizzeriaen og utestedet Cin Cin Café i Akersgata 47, Citypassagen, Oslo sentrum.

Dette er reglene for serveringssteder i Oslo:

 • Det er forbudt å skjenke alkohol. Det er heller ikke lov å skjenke alkohol til ansatte eller andre som jobber på serveringsstedet. Det er ennå ikke bestemt når alkoholforbudet vil oppheves.
 • Servering av mat skal ikke skje som buffet.
 • Serveringssteder skal
  – legge til rette for at samtlige gjester skal kunne holde minst én meters avstand til hverandre
  – sørge for at gjester og personell kan holde to meters avstand
  – ha rutiner for god hygiene og godt renhold, og sørge for at disse rutinene blir overholdt
  -sørge for at hånddesinfeksjon eller håndvask med såpe er lett tilgjengelig både for gjester og ansatte
 • Take-away er tillatt.
 • På serveringssteder hvor gjestene ikke vises til bordene kan det maksimalt oppholde seg til sammen 50 personer inne i lokalet og på uteserveringen. Det vil si at antall gjester og ansatte til sammen kan være maksimalt 50 personer. Kokker, back-office og andre som ikke er i kontakt med gjestene kommer i tillegg til dette antallet.
 • Hvis serveringsstedet er dimensjonert for det og smittevernreglene kan overholdes, kan det være over 50 personer på et serveringssted. Vilkåret er da at gjestene må vises til bordene.

– Vi har stor forståelse for at myndighetene slår ned på de som ikke innretter seg, men alle bedrifter er ikke like. Det er ingen fare for verken overskjenking eller smittevernbrudd hos oss, da vi har både begrenset sitteplass og veldig begrensede åpningstider. Vi synes derfor det er unødvendig strengt at vi ikke skal kunne servere en lovlig vare som kunne hjulpet stort på en ellers trang økonomi. Vi har mistet over 80% av inntektsgrunnlaget. Det er nok mange i samme situasjon som oss og vi håper det kan bli en debatt i etterkant av denne krisen der vi kan løfte frem våre tanker og innspill.

Må utsette jubileum

-I dag skulle vi feiret 4-årsjubileum med masse gjester, live-musikk og gratis smaksprøver på pizza til alle som kom innom Citypassagen. Det er trist, men vi forstår at påbud om avstand og smittevern er viktigst. Nå må vi utsette feiringen til sommeren eller høsten, sier Panagiotis Bogeas som lover storstilt forsinket feiring når tiden er inne for det.

 

CATEGORIES
TAGS