Italiensk mafia utnytter coronakrisen – deler ut mat til fattige

– Hvis staten ikke snart kommer inn og hjelper disse menneskene, vil mafiaen ta kontroll over folks liv, advarer mafiaetterforsker.

kjøpesenter i Sicilia

Kilde: ABC Nyheter – Folk står i kø i regnet for å komme inn på et kjøpesenter i Sicilia der det – i likhet med resten av Italia – er blitt innført strenge tiltak for å begrense spredning av corona. FOTO Reuters / Antonio Parrinello

Ut fra påviste smittetilfeller og dødstall, er Italia blant landene som er hardest rammet av coronapandemien. Og mens landet sørger over et stadig økende antall døde, har landets mektige mafiafamilier sett en mulighet til å kunne styrke seg ytterligere blant de som sliter mest i samfunnet.

I de fattigste delene av Campania, Calabria, Sicilia og Puglia i Sør-Italia har kjente mafiafamilier den siste tiden begynt å dele ut mat til fattige familier som ikke har penger på grunn av den landsomfattende karantenen.

– I over en måned har butikker, kafeer, restauranter og puber vært stengt. Millioner av mennesker jobber i den grå økonomien, hvilket betyr at de ikke har mottatt noen form for inntekter på mer enn en måned. De aner heller ikke når de kan komme tilbake i jobb , forteller mafiaetterforsker og aktor Nicoa Gratteri i et intervju med avisa The Guardian.

– Hvis staten ikke snart kommer inn og hjelper disse menneskene, vil mafiaen sørge for å yte dem disse tjenestene og dermed ta kontroll over folks liv, advarer Gratteri.

Les mer i ABC Nyheter

CATEGORIES
TAGS