Hellas åpner for turisme 15. juni

Solen og varmen de greske ferieøyene kan by på har i årevis sørget for at Hellas har vært en av de mest populære feriedestinasjonene for nordmenn. Men den plutselige nedstengningen av landegrenser og samfunn over hele verden, har sørget for en effektiv bråstopp manges ferieplaner.

Men der mange vinterbleke nordmenn er skuffet over å måtte legge en ny plan for sommeren, sitter mange grekere i andre enden av bookingtelefonen og frykter for framtida.

FERIE-PLAN: Den greske regjeringen lanserer onsdag sin plan for å redde årets turistsesong.

FERIE-PLAN: Den greske regjeringen lanserer onsdag sin plan for å redde årets turistsesong. Bildet viser en strand på ferieøya Korfu. Foto: Cristian Balate / Shutterstock / NTB scanpix

For reiselivsnæringen er av enorm betydning for ferielandet som i flere omganger har vært rammet av økonomiske kriser.

Totalt står turisme for hele 12 prosent av landets bruttonasjonal (BNP), og landets reiselivsnæring har blitt brutalt rammet av coronakrisa. Det internasjonale pengefondet (IMF) har blant annet beregnet at landet kan vente seg et fall på 10 prosent i BNP i år, før det igjen vil øke med 5,5 prosent neste år, ifølge NTB.

Derfor har det vært stor spenning knyttet til greske myndigheters svar på krisa. Onsdag la regjeringen fram planen for å redde årets turistsesong.

– Til nå har vi vært i stand til å redusere spredningen av viruset. Vi beskyttet folkehelsa og reduserte tap. Vi støttet inntekten til innbyggerne og holdt virksomhetene flytende, sa statsminister Kyriakos Mitsotakis i en TV-sendt tale onsdag, hvor han la fram regjeringens plan for arbeid, økonomi og turisme de kommende månedene.

Mitsotakis fortalte at Hellas vil ta imot turister igjen fra 15. juni.

– Turistperioden begynner 15. juni når sesonghotellene kan åpne, og direkte internasjonale flyginger til våre turistdestinasjoner vil gradvis begynne 1. juli, sa statsminister Mitsotakis.

Hellas har vært mildere rammet av koronapandemien enn land som Italia og Spania. 2850 mennesker er registrert smittet, hvorav 166 er døde.

Les hele saken på Børsen.no her.

CATEGORIES
TAGS