– Feriepenger må inn i kompensasjonsordningen

SMB: Corona-rammede bedrifter har nå store utfordringer med likviditeten. Derfor bør feriepenger til ansatte inkluderes i kompensasjonsordningen når den justeres i mai, konstaterer SMB Norge-sjef Olaf Thommessen.

Olaf Thommessen, leder i SMB Norge

En fersk undersøkelse fra Næringslivets Hovedorganisasjon viser at en fjerdedel av de små bedriftene (0-9 årsverk) oppgir at de mangler penger til å betale regninger som forfaller innen kort tid. 17 prosent av de samme bedriftene svarer dessuten at de ikke har midler til å betale ut feriepenger.

– Tallene er skremmende og viser hvor hardt denne situasjonen har rammet norske bedrifters likviditet. Dette bekrefter også vårt inntrykket av at det er de aller minste bedriftene som er mest sårbare i denne situasjonen, sier SMB Norge-sjef Olaf Thommessen.

Bør inkluderes

Nå håper Thommessen at Regjeringen vil undersøke om det er mulig å inkludere feriepenger til ansatte i kompensasjonsordningen, som nylig ble vedtatt.

–  Alle parter har vært tydelige på at man skal kunne justere denne ordningen underveis. Derfor håper vi nå at Regjeringen vil diskutere mulige løsninger på dette med feriepenger. Hvis ikke så vil vi kunne se en enda større økning i antall konkurser inn mot sommeren, frykter Thommessen.

Les hele saken hos SMB her

CATEGORIES
TAGS